7 Mart 2015 Cumartesi

Spor: FEDERER İSTANBUL'DA


Hayaller gerçek olabiliyormuş demek. :) Roger Federer, nam-ı diğer Ekselansları, İstanbul’a geliyor. Bu haber bence Türkiye’de yaşayan bir tenisseverin, hatta bir sporseverin alabileceği en güzel haber. Öyle ki ben bunu duyduğum andan beri acayip heyecanlıyım ve çok mutluyum. Belki de bu yazıyı bu kadar geç yazabilmemin nedeni budur. Bu muhteşem insanı nasıl anlatacağımı çözememiş olmamdan da olabilir tabii. Kort içinde adeta süzülerek hareket etmesiyle, oynadığı mükemmel oyunla, karşısındaki rakip kim olursa olsun o asil duruşunu ve kibarlığını hiç bozmayan tavırlarıyla neredeyse tüm tenisseverlerin kalbini kazanmayı başarmış bir kişiden söz ediyoruz. (E benim de o tenisseverlerden biri olduğum aşikar :)) Kort içindeki davranışları tabii ki de kort dışında da devam eden, yaşayan bir efsane kendisi.
Kazandığı ödül ve kupalar, kırdığı ve hala sahip olduğu rekorlar anlatmakla bitmez. Kimilerine göre o tüm zamanların en iyisi, kimilerine göre ise artık eski gücüne sahip olmayan bir şampiyon. 2012 de kazandığı 7. Wimbledon zaferinin ardından 1 numaraya geri dönmüştü. Ancak 2013 yılı bazılarının Federer artık bitti mi, yoksa emekli mi olacak, diye sorguladığı, Swiss Maestro için pek de iyi olmayan bir yıl olmuştu. 2013 sonunda kendi idolü Stefan Edberg’le çalışmaya başlamasının ardından yeniden doğdu diyebiliriz. Raket değişikliği de yapan Ekselansları, o yıl bir kere daha Wimbledon finali oynadı ve bu maç belki de 2014’ün en heyecanlı ve en çekişmeli maçıydı. 2014’teki çıkışı bu sene de devam ediyor. Daha şimdiden 2 şampiyonluk kazandı ve 2 de rekor kırdı. Son zamanlardaki iyi formu İstanbul Open için daha da heyecanlanmamıza neden oluyor.
Milli tenisçimiz Marsel İlhan dışında İstanbul Open’a katılacak diğer oyuncular daha belli olmasa da Federer’in gelmesi bile turnuvanın çok ilgi çekmesine yetti ve turnuva biletleri 3 saat gibi kısa bir sürede tükendi. Tabii ki turnuva şimdiki haliyle bile güzel ama Federer’in yanında kimlerin geleceği de beni meraklandırıyor. Bazı dedikodulara göre Grigor Dimitrov, Kei Nishikori ve Milos Raonic gibi yükselen yıldızların da gelme ihtimali varmış. Bakalım Federer’le kimi izleyeceğiz İstanbul’da.


Hâlâ görmeyeniniz veya bir kere daha izlemek isteyeniniz varsa Federer’in turnuvaya katılacağını açıkladığı ve turnuva lansmanında yayınlanan videoyu da ekledim. Ben her gördüğümde yine heyecanlanıyorum açıkçası. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder